preskoči na sadržaj

Hotelijersko-turistička škola

Login

Zaključci sa sjednica Nastavničkog vijeća
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zaključci s 4. sjednice NV
Autor: Marija Spicijarić, 24. 9. 2015.

Dnevni red:

1. Verifikacija zapisnika s prethodne sjednice
2. Dopis ministra Vedrana Mornara za štrajk
3. Prijedlog školskog Kurikuluma za šk. 2015./16. god.
4. Prijedlog Godišnjeg plana i programa rada škole za šk. 2015./16. god.
5. Izvješće o radu u šk. 2014./15. god.
6. Nostrifikacija svjedodžbe za učenicu T.U. (3.a)
7. Zamolbe učenika
8. Jednodnevni izlet
9. Štrajk prosvjetnih djelatnika
10. Razno

Dnevni red je jednoglasno usvojen.

Ad 1. Zapisnik sa prethodne sjednice je jednoglasno usvojen.

Ad 2. Ravnateljica je u cijelosti pročitala dopis ministra povodom najavljenog štrajka prosvjetnih djelatnika.

Ad 3. Pedagog Ivo Grgurić je upoznao NV sa sadržajem Kurikuluma koji je jednoglasno usvojen i prosljeđuje se Školskom odboru.

Ad 4. Ravnateljica je detaljno upoznala NV o sadržaju Godišnjeg plana i programa. Prijedlog Plana je jednoglasno usvojen.

Ad 5. Ravnateljica je upoznala NV sa sadržajem izvješća o radu školske godine 2014./15. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

Ad 6. NV je donijelo jednoglasnu odluku u svezi s verifikacijom svjedodžbe učenice 3.a razreda T.U. da predmetni nastavnici moraju u pisanoj formi dostaviti razredniku do 15. listopada 2015. popis predmeta koje kao razlikovne mora polagati učenica u cijelosti a koje samo kao razliku sadržaja. Nakon toga NV donijeti će odluku o verifikaciji.

Ad 7.
- učenici 3.d A.D. se dozvoljava odlazak sa 7. sata zbog rukometnog treninga uz uvjet da učenica redovno izvršava svoje učeničke obveze.
- učenici 1.c C.U. dozvoljava se raniji odlazak sa 7. sata jer učenica putuje u Hreljin
- učeniku 2.a M.T. opravdava se zakašnjenje na 1. sat u jutarnjoj smjeni i raniji odlazak sa 6. i 7. sata u popodnevnoj smjeni , jer učenik putuje u Istru
- učenici 4.a razreda L.S. dozvoljava se odlazak u 19. 25 h zbog rukometnog treninga. (jedan glas protiv)
- A.B., učenici 4.a razreda dozvoljava se odlazak sa 7. sata zbog teniskih treninga
- T. D. učeniku 4.a razreda dozvoljava se odlazak sa 7. sata u 19.35 h zbog prijevoza linijom 34
- M. B. učeniku 2.b razreda dozvoljava se raniji odlazak zbog nogometnih treninga ili utakmice
- I.B. učenici 4.c razreda dozvoljava se odlazak sa 7. sata jer putuje u Mošćeničku Dragu
- T.H. učenici 4.c razreda dozvoljava se raniji odlazak sa 7. sata prema potrebi

Ad 8. Povodom Dana turizma 28. 9. 2015. organizira se izlet,izvanučionična nastava u Predjamski grad i Ljubljanu kako bi kao strukovna škola održali tradiciju obilježavanja toga dana a ujedno obilježili i svjetski Dan jezika koji je 26.9. Na poslane upite dobivene su 3 ponude te je kao najpovoljnija izabrana ona od agencije „Via“ iz Rijeke; cijena po učenik je 200,00 kn, uključen je prijevoz, ulaznice za Predjamski grad te stručno vođenje po Ljubljani.
Nastavničkom vijeću je pročitan hodogram koji je okvirni, jer se ne može predvidjeti točno vrijeme povratka, budući ne možemo znati kakva će biti prometna situacija, niti čekanje na graničnom prijelazu. Isti će tijekom dana biti objavljen na stranicama škole. Iščitani su: ciljevi aktivnosti, nositelji aktivnosti,način realizacije, vremenik, način vrednovanja i korištenja rezultata vrednovanja. Nastavničko vijeće jednoglasno je prihvatilo hodogram i aktivnosti izvanučionične nastave (isto je bilo prezentirano i na jednoj od prethodnih sjednica).
Za učenike i nastavnike koji ne idu na izlet , bit će organizirana nastava prema posebnom rasporedu. Učenici će biti obaviješteni o detaljima izleta putem oglasne knjige.

Ad 9. Učenici 2. b razreda pohvaljeni su javnom pohvalom NV jer su našli novčanik s 1.700,00 kn i odnijeli ga u policijsku stanicu. Vlasnica novčanika se je zahvalila poštenim nalaznicima putem radija.
Profesori koji ne mogu doći na posao trebaju se osim ravnateljici javiti i satničarki prof. Ksandri Sinožić, kako bi se mogla napraviti zamjena ili obavijestiti učenike da ne dođu.

Prisutni profesori na sjednici: 30 od ukupno 37

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju