preskoči na sadržaj

Hotelijersko-turistička škola

Login

Dramska sekcija

FloodlightMimeVODITELJICA: Nataša Modrić Tićak, prof. OperaFloodlight 

Dramska sekcija u našoj školi djeluje već niz godina; gotovo da možemo proslaviti mali jubilej jer djelujemo već 15. godinu.

U sekciju su uključeni učenici svih razreda, od 1. do 4. Odnosno, prilikom učlanjivanja, ne provodimo nikakvu audiciju: primamo sve koji su se prijavili i veselimo se svakom članu.

Izbor tekstova uvijek pokušavam prepustiti učenicima, njihovim željama i afinitetima. No, iskustvo je pokazalo da se radije biraju vedri i veseli tekstovi koji učenicima daju prostora za igru i stvaralaštvo.

Kako relativno dugo djelujemo, i naši su uspjesi bili različiti. Do sada smo dva puta dospjeli na državnu razinu natjecanja Lidrano.

Svaka je godina donosila različite skupine učenika. Ponekad bi se poklopila kreativnost i osobnost cijele skupine i tada bi nam rezultati bili iznimni: nastup takve skupine ne bi djelovao poput glume, nego kao nepretenciozna igra iza koje ne stoji ne znam kakav trud (a svi koji su ikada sudjelovali u sličnim poslovima znaju koliko sati vježbanja iziskuje nastup od samo 15 minuta!).

Imamo sreću da smo upravo takvu skupinu imali školske godine 2006./07. Nakon okusa uspjeha moram priznati da su ove godine svi njezini članovi strašno ambiciozni (zato, upozorenje, neka se konkurencija pripazi J ). No, bez obzira na sve formalne pohvale, mislim da je najveća vrijednost ovog našeg rada, a to su mi i njezini članovi potvrdili, druženje, smijeh i veselje. Kada se po tko zna koji put svi smijemo istoj sceni, tada znam da je ovaj naš rad svrhovit.

Mislim da je red da navedem stare članove koji su ujedno i ovogodišnji članovi, jer je njih pripala teška i odgovorna dužnost stjecanja slave (a tko god da je čitao Držića, zna kako je sreća prevrtljiva):

krećem s 4. razredom jer bi mi oni vjerojatno zamjerili da nisam išla
tim redoslijedom: ANDREA SLAMA (
4. a), JASENKA RIBARIĆ (4. a),
PETRA BUJAN (
4. a), ANA STRBAD (4. a), LUKA LIKER (4. a),
FILIP MIKIĆ (
4. a
)

slijede dvije učenice trećeg razreda; jesu na drugom mjestu, ali to su dva
prava mala bisera. Uostalom, na njima ostaje slava sljedeće godine:
IVA MIČETIĆ (3. c) i NANA SPADONI (
3. a).
Veselimo se susretu na sljedećem Lidranu!

Naše fotografije možete pogledati u FOTO GALERIJI!

Voditelj dramske skupine Hotelijersko-turističke škole Opatija:
Nataša Modrić Tićak,prof.

preskoči na navigaciju