preskoči na sadržaj

Hotelijersko-turistička škola

Login

Obavijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prijedlog tema za završni rad u šk. god. 2023./2024.
Autor: Iva Kranjčić, 16. 10. 2023.

MENTOR: : SANDI BASIĆ

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA

  1. Perspektiva razvoja ronilačkog  turizma u Hrvatskoj
  2. Analiza specifične turističke ponude Kvarnerskih otoka
  3. Najznačajnije turističke manifestacije na Kvarneru i njihova uloga u turističkoj ponudi
  4. Suvremeni marketinški trendovi u hotelijerstvu Istre i Kvarnera
  5. Utjecaj globalnih kriza na svjetski turizam
  6. Analiza uloge urbanog turizma u suvremenoj turističkoj ponudi
  7. Digitalne marketinške aktivnosti hotelskih lanaca
  8. Uloga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) u razvoju kontinentalnog turizma
  9. Povijesni pregled razvoja nautičkog turizma na Jadranu
  10. Perspektiva djelovanja putničkih agencija na suvremenom turističkom tržištu

UGOSTITELJSTVO

  1. Gastronomija kao glavni motiv turističkog putovanja
  2. Uloga nacionalne tradicionalne kuhinje u suvremenom turizmu
  3. Hrvatska gastronomija kao komparativna prednost na globalnom turističkom tržištu
  4. Značaj mediteranske kuhinje u gastronomskoj ponudi turizma Istre i Kvarnera
  5. Oblici i razvoj gastroturizma u Europi
  6. Analiza gastronomske ponude i  kvalitete usluga opatijskih restorana

 

MENTOR: NENAD DROBNJAK

  1. Turizam Zagreba i Zagrebačke županije
  2. Uloga demografskih pokazatelja u turizmu Hrvatske
  3. Povijesni razvoj turizma Nacionalnog parka Brioni
  4. Turističke sličnosti i razlike u turizmu država Beneluxa
  5. Turizam Brasila
  6. Vjerski turizam država Jugozapadne Azije
  7. Safari turizam Istočne Afrike 
  8. Turističke značajke turizma Kine kroz prošlost 
  9. Razvoj turizma na području kontinentalne Hrvatske

 

MENTORICA: ZAGORKA IVANKOVIĆ

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA (OPP)

  1. Optimizacija logistike u hotelskom trgovačkom društvu
  2. Kulturni utjecaj na hotelijerstvo
  3. Upotreba blockchain tehnologije u hotelijerstvu
  4. Upravljanje održivošću u hotelskom trgovačkom društvu
  5. Upotreba umjetne inteligencije u hotelijerstvu
  6. Hotelski lanci  u RH i međunarodno poslovanje
  7. Praćenje i evaluacija zadovoljstva gostiju
  8. Utjecaj recenzija i ocjena gostiju na poslovanje hotela
  9. Uloga i učinkovitost front office odjela u poboljšanju gostoprimstva u hotelima Grada Vilnius

KNJIGOVODSTVO S BILANCIRANJEM

  1. Upravljanje troškovima i analiza troškova u poslovanju trgovačkog društva za turizam i  ugostiteljstvo
  2. Primjena teorije knjigovodstva na praktične poslovne studije u hotelu
  3. Upotreba tehnologije u knjigovodstvu i bilanciranju hotelskog trgovačkog društva
  4. Financijski indikatori i analitičko bilanciranje u hotelskom trgovačkom društvu
  5. Računovodstvo za strane valute i devize u Boutique & Desing Hotel Navis

TURIZAM I MARKETING

  1. Edukacija turista i marketinška komunikacija
  2. Virtualna stvarnost (VR) u turizmu
  3. Vjerski turizam kao faktor razvoja lokalnih gospodarstava
  4. Online rezervacijske platforme i njihov utjecaj na domaće smještajne objekte

 

MENTORICA: LIDIJA JERKOVIĆ

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA

  1. Sportski turizam i utjecaji na destinaciju
  2. Naslijeđivanje i upravljanje obiteljskim poduzetništvom
  3. Usporedba turističke ponude Republike Hrvatske sa konkurentskim destinacijama
  4. Razvoj i usporedba nautičkog turizma Republike Hrvatske s konkurentnim zemljama
  5. Upravljanje i rukovođenje hotelima visoke kategorije
  6. Razvoj kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj
  7. Razvoj i uloga zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj
  8. Uloga touroperatora u realizaciji turističkog aranžmana

POLITIKA I GOSPODARSTVO

  1. Analiza hrvatskog tržišta rada od ulaska u EU do danas
  2. Poduzetnički inkubatori kao model razvoja malih i srednjih poduzeća u regiji
  3. Utjecaj ulaska u Euro zonu na gospodarstvo Republike Hrvatske
  4. Burze i burzovno poslovanje vrijednosnim papirima
  5. Vrste, uzroci i posljedice inflacije
  6. Utjecaj politike na gospodarstvo Republike Hrvatske

UGOSTITELJSTVO

  1. Gastronomske turističke manifestacije Istre
  2. Uloga i značaj Michelinovih zvjezdica u restoranima Republike Hrvatske
  3. Upravljanje kadrovima u ugostiteljstvu

 

MENTORICA: MIRJANA LATAS

ORGANIZACIJA POSLOVANJA PODUZEĆA              

  1. Funkcionalna organizacija hotelskog domaćinstva                                    
  2. Poslovi i evidencije za vrijeme boravka gosta u hotelu „XX“
  3. Poslovna etika u hotelijerstvu
  4. Stvaranje turističkog aranžmana
  5. Turistički aranžman - boravišni
  6. Turistički aranžman -  hobistički
  7. Suradnja hotelskog  domaćinstva s ostalim odjelima u hotelu
  8. Dizajn hoteli – prostor s potpisom – prednosti i nedostaci
  9. Animacija gostiju u hotelu

TURIZAM I MARKETING

  1. Odnosi s javnošću i publicitet
  2. Elementi promocijskog miksa
  3. Marketinško istraživanje u turizmu
  4. Promocija turističkog proizvoda
  5. Kanali prodaje u turizmu
  6. Suvremeni marketinški trendovi u hrvatskom hotelijerstvu
  7. Promidžbene aktivnosti Opatije  kao turističke destinacije
  8. Brendiranje proizvoda

 

MENTOR: VITOMIR LIPOVAC

  1. Povijest umjetnosti i kulturno-povijesna baština
  2. Renesansa u Hrvatskoj
  3. Predromanička arhitektura u Hrvatskoj
  4. Kulturna baština Opatije
  5. Poreč, grad i spomenici
  6. Barokna arhitektura u Hrvatskoj
  7. Antika na prostoru Hrvatske
  8. Arhitektura Rijeke XIX stoljeća
  9. Utvrde od srednjeg vijeka do 19. stoljeća na prostoru Republike Hrvatske

 

MENTORICA: BRANKICA LUKANIĆ

  1. Osnivanje turističke agencije – obrt ili trgovačko društvo?
  2. Primjena posebnih uzanci u ugostiteljstvu
  3. Primjena općih instituta obveznog prava u turizmu
  4. Ugovori između turističke agencije i davatelja usluga
  5. Ugovor o hotelskim uslugama i ugovor o raspolaganju ugostiteljskim smještajem – sličnosti i razlike
  6. Ugovori koje turistička agencija sklapa prilikom organizacije turističkog aranžmana

 

MENTORICA: KSANDRA SINOŽIĆ

PUTNIČKE AGENCIJE

  1. Organizacija jednodnevnog izleta za učenike srednje škole – destinacija po izboru učenika
  2. Organizacija dvodnevnog izleta – destinacija po izboru učenika
  3. Organizacija putovanja za Advent
  4. Najposjećenije svjetske turističke destinacije
  5. Kongresni turizam kao poseban oblik turizma
  6. Organizacija maturalnog putovanja – destinacija po izboru učenika
  7. Adrenalinski sportovi  kao oblik posebnog turizma
  8. Oblici plaćanja usluga u putničkoj agenciji
  9. Team building kao oblik posebnog turizma
  10. Ponuda putničke agencije: turistički aranžmani za vikend odmor
  11. Ponuda turističkih aranžmana za Uskrs
  12. Turizam 21.stoljeća
  13. Sportski turizam kao posebni oblik turizma
  14. Avanturistički turizam kao posebni oblik turizma

PROJEKT; VEČ ZNANJA ZA VEČ TURIZMA; MARUNADA

HOTEL

  1. Suradnja prijamnog odjela s ostalim odjelima u hotelu
  2. Organizacija i poslovi hotelskog domaćinstva
  3. Dekoracija u hotelskom domaćinstvu kao faktor privlačnosti
  4. Wellnes  ponuda
  5. Novi trendovi u hotelijerstvu
  6. Organizacija maturalne zabave
  7. Neobični hoteli





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju