preskoči na sadržaj

Hotelijersko-turistička škola

Login

Školska događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Razvijajući svijest: David Skoko potiče mlade na konzumaciju ribljih delicija
Autor: Iva Kranjčić, 17. 10. 2023.

Poznati kuhar David Skoko, ponosni ribarev sin, održao je edukativno predavanje učenicima i nastavnicima Hotelijersko-turističke škole u Opatiji o važnosti konzumacije ribe po najavi Katje Morić Bezić, prof. Skoko je istaknuo nutritivna svojstva ribe i njezin utjecaj na zdravlje, potičući ih na jednostavnu pripremu ribe u sklopu kampanje "Školice od ribi".
Cilj edukativne inicijative je podizanje svijesti o važnosti konzumacije ribe u okviru projekta "Gušti od ribi!", na nove generacije konzumenata i održivost ribarstva u Hrvatskoj.
Tijekom predavanja predstavljena je mobilna aplikacija "Gušti od ribi!", recepata chefa Skoke, dostupne na Google Playu i App Storeu.
Projekt “Gušti od ribi!” financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata a provodi se u partnerstvu s Udrugom Ikarski barkajoli i Gradom Opatijom.
Proslavljeni i nagrađivani hrvatski kuhar David Skoko i projekt "Gušti od ribi!“, grade svijest i prehrambene navike budućnosti, zaključila je Zagorka Ivanković, prof.mentor
 
 
 
 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju