preskoči na sadržaj

Hotelijersko-turistička škola

Login

Zaključci sa sjednica Nastavničkog vijeća
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zaključci sa 6. sjednice NV
Autor: Maja Tomičić Marušić, 20. 10. 2015.

Dnevni red:

1. Verifikacija zapisnika s prethodne sjednice
2. Nostrifikacija inozemne svjedodžbe za učenicu T.U. (3.a)
3. Obrada teme: "Prošlost Opatije", predavač: Ana Žilić, prof.
4. Izvješće razrednika o održanim roditeljskim sastancima
5. Analiza inicijalnih testova u prvim razredima-predstavnici aktiva
6. Dopunska nastava, slobodne aktivnosti učenika
7. Razno

Dnevni red je jednoglasno usvojen.

Ad.1. Zapisnik s prethodne sjednice je jednoglasno usvojen. Ravnateljica je Vijeću prenijela obavijest kako je učenik M.R., o čijoj se molbi za prelazak u Hotelijersko-turističku školu raspravljalo na prošlom NV, odustao od prelaska.

Ad.2. Kao rok za polaganje razlikovnih ispita utvrđen je datum 1. travnja 2016. Predmeti iz kojih je potrebno polagati razlikovni ispit su:

 • hrvatski jezik: prof. Modrić Tićak je ustanovila kako učenica ne treba polagati razlikovni ispit iz književnosti, a što se tiče jezika, prof. će sastaviti jezični test te pisano izražavanje provjeriti sastavkom na slobodnu temu, iz kojega će ocijeniti način izražavanja te strukturiranja teksta. Prof. napominje kako očekivane razlike u jeziku nisu takve da bi ih se moglo u kratkom vremenu pomoću literature usvojiti.
 • talijanski jezik
 • prehrana i poznavanje robe
 • povijest (povijest Hrvatske)
 • poslovna psihologija s komunikacijom
 • daktilografija s poslovnim dopisivanjem

Predmeti koji se priznaju:

 • engleski jezik
 • njemački jezik
 • organizacija poslovanja poduzeća
 • praktična nastava
 • vjeronauk

Prijedlog predmeta za razlikovni ispit je jednoglasno usvojen.

Ad.3. Prof. Ana Žilić je održala predavanje o prošlosti Opatije od samih njenih početaka (1420. osnivanje samostana i crkve) sa posebnim naglaskom na sredinu 19. stoljeća kada je započeo turistički procvat Opatije. Posebno su istaknute godine 1843. (završetak prometnice Rijeka-Volosko-Opatija) i 1844. (izgradnja Ville Angioline) kao početak turističke faze Opatije. Naglašeno je kako je razvoj Opatije direktno povezan sa Habsburzima koji su od nje željeli stvoriti pandan Nici i Azurnoj obali. Predavanje je upotpunjeno sa 2 isječka iz dokumentarnog filma o Opatiji.

Ad.4. 1.a – zbog odsutnosti razrednika roditeljski sastanak je održao zamjenik, prof. Serdar – sastanak je prošao bez posebnih primjedbi. 1.c – prof. Latas je napomenula kako će biti potrebno ponovno izabrati predstavnika za Vijeće roditelja zbog bolesti izabrane predstavnice. Razrednici ostalih razreda nisu imali nikakvih posebnih primjedbi, osim primjedbe na trend smanjenja prisutnosti roditelja na roditeljskim sastancima, tako da se u četvrtim razredima na roditeljske sastanke odaziva mali, ponekad i vrlo mali broj roditelja (4.a 15 roditelja, 4.b 7 roditelja, 4.c 5 roditelja prisutno na roditeljskom sastanku).

Ad.5.

Rezultati inicijalnog testa iz hrvatskog jezika Inicijalni test provjere poznavanja jezičnih i književnoteorijskih pojmova Inicijalni test provjere čitalačkih kompetencija
1.a 1.b 1.c 1.a 1.b 1.c
broj učenika 25 26 26 25 26 26
broj pozitivno ocijenjenih 8 (32%) 5 (19%) 5 (19%) 7 (28%) 2 (8%) 10 (38%)
najviši postotak riješenosti testa 75 % 82 % 75 % 60 % 55 % 80 %
broj negativno ocijenjenih 17 (68%) 21 (81%) 21 (81%) 18 (72%) 24 (92%) 16 (62%)

Rezultati inicijalnog testa iz matematike 1.a 1.b 1.c
broj učenika 25 26 26
broj pozitivno ocijenjenih test se nije pisao test se nije pisao 10 (38%)
najviši postotak riješenosti testa 65%
broj negativno ocijenjenih 16 (62%)

Rezultati inicijalnog testa iz stranih jezika 1.a 1.b 1.c
Prolaznost na inicijalnom testu iz engleskog jezika 96 % 92,85 % 45 %
Prolaznost na inicijalnom testu iz njemačkog jezika - 0 % -

Ad.6. U školi je organizirana dopunska nastava iz matematike i njemačkog jezika te dodatna nastava iz hrvatskog jezika. Od izvannastavnih aktivnosti na NV su navedene novinarska grupa (prof. Dedić), ekološka grupa (prof. Drobnjak), školski sportski klub (prof. Stock).

Izvanškolske aktivnosti učenika:

 • 1.a – sport 6 učenika ( nogomet,odbojka ,karate)
 • 1.b – 1 učenica ples
 • 1.c – sport 5 učenika ( košarka, nogomet, kickbox)
 • 2.a – sport 2 učenika ( tenis-atletika , nogomet)
 • 2.b – sport 13 učenika ( nogomet,tenis,odbojka, košarka, jahanje)
 • 2.c – sport 3 učenika ( rukomet, teakwondo)
 • 3.a – sport 2 učenik (nogomet) , ples, kazalište Malik
 • 3.b – sport 2 učenika ( nogomet)
 • 3.c – sport 5 učenika ( odbojka,rukomet, crossfit)
 • 3.d - sport 8 učenika ( košarka, karate,nogomet,odbojka, fight, streljaštvo)
 • 4.a - sport 3 učenika ( rukomet,tenis)
 • 4.b – sport 4 učenika ( nogomet, tenis,karate) , 1 mažoretkinje
 • 4.c – sport 5 učenika ( nogomet, košarka, rukomet)

Ad.7. Zamolbe učenika 1.a (sastavila zamjenica predsjednice razreda S. R.): učenici N.N., R. G., T. U., M. D., I. E. i A. K. mole NV da im odobri kašnjenje na 1. sat u jutarnjoj smjeni zbog prometnih veza. Zamolba učenice A. K. je odobrena, ostale zamolbe odbijene (jednoglasno).
Učenici S. R. (Brešca) i M. M. (Kastav) mole NV da im odobri ranije puštanje s 5. sata u poslijepodnevnoj smjeni kako bi stigli na autobus za povratak kući. Zamolba S.R. jednoglasno prihvaćena, dok je zamolba M.M. jednoglasno odbijena.
Učenici 2.c mole NV da im se odobri raniji odlazak sa 7. sata u poslijepodnevnoj smjeni. Zamolba jednoglasno prihvaćena za one učenike koji žive u Matuljima, Kastvu, na Viškovu i na Čavlima. Zamolba učenika koji žive na Drenovi i Rešetarima jednoglasno odbijena.
Učenik 3.b L. I. moli NV da mu se odobri ranije puštanje sa 7.sata u popodnevnoj smjeni zbog treninga u NK Rijeka. NV se složilo oko toga da je neophodno potrebno da predstavnik kluba osobno dođe u školu opravdati takve izostanke te da učenik mora imati potvrdu da je perspektivan sportaš. Ravnateljica je predložila da se zamolba odbije dok u školu ne dođe predstavnik kluba, da se izostanci bilježe te da se ne opravdavaju dok ih predstavnik kluba osobno ne opravda. Prijedlog ravnateljice je jednoglasno usvojen.
Ravnateljica je obavijestila NV da je montirana nova telefonska centrala sa novim internim brojevima, odlazni pozivi bit će mogući iz zbornice i knjižnice (i prema mobilnim telefonima). Prof. Sinožić je zamolila NV da svi još jednom provjere svoje rasporede te je obavijeste u slučaju kakvih izmjena učionice u kojoj se nastava održava.
Prof. Tomičić Marušić zamolila NV za odobrenje pomicanja datuma pisane provjere u 3.d razredu na 29.10.2015. radi pogreške u unosu datuma. Zamolba je jednoglasno odobrena.

Na sjednici je bilo prisutno 26 profesora od ukupno 38.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju